Minimal Yaşayanlara Mini Çantalar

Minimalizm, sade yaşamın sanatıdır; giyimde de bu akımı takip etmek mümkün.

Minimalizm akımı, giyimden ev dekorasyonuna, sanattan yeme-içme alışkanlıklarına kadar hayatın her alanında sadeleşmeyi hedefliyor. Bu akımdan en çok etkilenen alanlardan biri de giyim ve aksesuar seçimleri. Özellikle mini çantalar, hem modanın hem de minimalizmin bir yansıması olarak popülerliğini artırıyor. Bu yazıda, minimalizm akımına uygun olarak mini çantaları nasıl kombinleyebileceğiniz konusunda 5 temel ipucu verilmekte.

Son yılların en popüler yaşam felsefelerinden biri haline gelen minimalizm, her alanda sade ve minimal olmayı hedefliyor. Özellikle giyimde karşımıza çıkan minimalizm, ev dekorasyonundan sanata ve yeme-içme alışkanlıklarımıza kadar olan çoğu konuyu kapsıyor. Az ve öz olanın kabul edildiği, hayatın sadeleştiği dolayısıyla kolaylaştığı bu akıma giyim ile ayak uydurmak oldukça mümkün. Giyimde sadeleşme aynı zamanda aksesuarlarda sadeleşmeyi de yanında getirdi. Takılarımız, ayakkabılarımız kadar çantalarımız da minimalleşti: Daha küçük boyutlar ve sade desenler.

Mini Çanta Trendi

Tahmin edersiniz ki çantaların ilk ortaya çıkışı, gerekli eşyalarımızı yanımızda taşıma ihtiyacı üzerineydi. Seneler geçtikçe nasıl ki kıyafetlerde moda akımı başladı ve hepsi birer dönemi yansıtmaya başladı, çantalar da kombinlerin tamamlayıcısı haline geldi ve modaya ayak uydurur oldu. Baştan aşağı şık görünmek herkes için giyinmenin vazgeçilmezi oldu. Özellikle renkleriyle ve modelleriyle kıyafetinizi öne çıkarabilen çantalar, bugün kimi zaman da kombinlerin yıldız parçası olmayı başardı.

Minimalizm akımının etkisiyle de daha sade ve az eşyayla yaşamaya çalıştığımız bugünlerde, uzun ömürlü ve şık ürünler tercih etmeye başladık. Bununla birlikte, yanımızda taşıdığımız eşyalar da azaldı ve yerini sadece en gerekli olanlara bıraktı. Kabul edelim ki özellikle yaz aylarında üstümüzde taşıdığımız her parçanın fazla gelmesi de elimizdeki çanta boyutlarının küçülmesine neden oldu.

Hatta sokakta büyük çantalara az rastladığınızı; daha çok orta veya küçük boyutlu çantalar gördüğünüzü fark etmişsinizdir. Hatta bazı çantalar o kadar küçüktür ki eşyalarınızı sığdıramayacağınızı düşünürsünüz. Fakat artık yanımıza alacağımız çantaya göre içindeki eşyalara karar verdiğimizi de kabul etmek gerekir. Model model, renk renk, doku doku mini çantalar son yılların vazgeçilmez unsuru oldu.

Moda olmasının ve şık görünmelerinin yanı sıra küçük/mini çantaları taşımanın bir güzelliği de hafif olması ve ellerinizi istediğiniz gibi kullanabilme özgürlüğü getirmesidir.. Aynı zamanda rahatça alışveriş yapmaktan metroda çantanıza hakim olana kadar birçok kolaylığı da beraberinde getiriyor. 

Faydası ve şıklığı göz önünde bulundurulduğunda sıra, mini çantaları nasıl kombinleyebileceğimize geliyor. Tahmin edeceğiniz gibi onları kıyafetlerinize uydurmak bir o kadar kolay ve eğlenceli. Şimdi bazı ipuçlarıyla onları nasıl kombinleyebileceğimize bakalım.


Mini Çantaları Kombinlemek İçin 5 İpucu

Küçük çantaları kombinlemenin kolaylığı aslında boyutunda yatar, ne de olsa üzerinizdeki küçük parçalar çok da dikkat çekmez, öyle değil mi? Bununla birlikte çantanızı kombininizin yıldızı yapmak da bir o kadar basittir, seçeceğiniz modele ve kıyafetinizin sadeliğine göre şık görünmek oldukça mümkün. Şimdi ise sizin için topladığımız 5 tane kombin + mini çanta önerisiyle karşınızdayız, siz de bunlara bayılacak ve hemen denemek isteyeceksiniz!

      1. Renkli Kombinlere Tek Renk Bel Çantası

Yanınıza rujunuzu ve parfümünüzü de almak istediğiniz zaman rahatlıkla kullanabileceğiniz bel çantaları artık her yerde! Rengarenk kombinlerinize eşlik edecek bazı modelleri resimde gördüğünüz gibi kombinlemek mümkün. Özellikle tezat renklerin birbirini nasıl ortaya çıkardığının farkında olarak örneğin mavi ve kiremit kırmızısı görüldüğü şekilde kombinlemek mümkün. Bu yazın trendlerinden olan alt-üst takımlar ise mini çantalarla boyut kazanıyor. Özellikle yoğun desenli takımlarla mümkün oldukça küçük ve sade renkli bel çantaları seçmek daha şık görünmenizi sağlayacaktır.

      2. Konforlu Kombinlere El Cüzdanı

Konforlu hissetmek istediğiniz bir güne uyandınız diyelim. Dolabınızdan bir tayt ve crop top seçtiniz. Ellerinizi sallayarak alışverişe veya doğa yürüyüşüne çıkacaksınız. Böyle günlerde tek ihtiyacınız telefon ve cüzdanınız; yalnızca el cüzdanınızla ve telefon askınızla gezebilir, ellerinize özgürlük sağlayabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında üzerinizde exstra bir parça taşımak çoğu zaman tam bir işkenceye dönüyor. Üzerinize takabileceğiniz bu cüzdanlar tüm işinizi görecektir. Eğer çantam olmadan olmaz derseniz ise çantanızın sapına da bu cüzdanınızı asabilirsiniz. İlginç bir tavsiye daha, pantolonlu kombinlerinizde pantolon kemer askınıza da bu mini cüzdanları geçirebilirsiniz. Ayrıca ağırlığını hiç hissetmeyeceksiniz.

      3. Sade Yazlık Kombinlerine El çantası

Sade yaz kıyafetleri deyince aklımıza kot şort ve sade bir üst gelir. Hiç de gösterişli olmayan bu kombinlere bir el çantası almak çok iyi bir fikir olabilir. İstediğiniz renk ve desenli çantayı seçerek kombininizi hareketlendirebilirsiniz. El çantalarının boyutu da bel çantaları gibi nispeten daha büyüktür ve içine günlük makyaj malzemenizi veya gerekli olduğunu düşündüğünüz birkaç parça eşyayı koyabilirsiniz. Happy-nes el çantası modelleri de birinci sınıf örgü malzeme ile yapılmış olup hem dayanıklı hem de yaz konseptine oldukça uygundur.

 

      4. Beyaz Kombinlere Renkli Tercihler

Yine özellikle yazlık kıyafetlerinizle kullanmaktan keyif alacağınız telefon çantaları hem çok kullanışlı hem de çok eğlenceli tasarımlara sahip. Beyaz kombinlerinize eşlik edecek renkli bir telefon çantasına telefonunuzun yanı sıra kartlarınızı, anahtarınızı ve paranızı koyabilirsiniz. Örnek olarak beyaz alt-üst kombinlere renkli mini bir çanta canlılık katar, konu minimalliğe geldiğinde ise en iyi adaylardan biri telefon çantası olabilir. Örgü malzemeyle yapılmış bu çantalar beyaza ve yaz havasına uygun frekansta olup kombininizin yıldızı olmayı başaracaktır. 

      5. Peki Ya Plaj Çantaları?

Yaz tatillerimizin vazgeçilmezi olan deniz, kum, güneş deyince bir plaj çantasının gerekliliği akıllara geldi bile. Bir plaj çantasından beklediğimiz sağlam oluşu, taşıma kolaylığı ve tabii ki şık olmasıdır. Happy-Nes sade plaj çantaları da yine örgü malzemeyle yapılmış olup orta boyutta fakat içi yeterince geniştir, taşıma askısı da oldukça konforludur; böylece havlunuzu, kreminizi, mayonuzu ve diğer gerekli şeylerinizi rahatça yanınızda taşıyabilirsiniz. Bizim önerimiz ise plaj çantası ve el çantasının beraber kombinlenmesidir, böylece hem uyumlu görünecek hem de eşyalarınızdan en önemli olanları el çantanızda muhafaza edebileceksiniz. Telefon, kart ve anahtar gibi eşyalara el çantanızdan kolayca erişim sağlayabileceksiniz.

Görünen o ki çantalar büyük olsun küçük olsun sade olsun desenli olsun, kombinlerimizin çok önemli bir parçası haline geldi. İhtiyacınıza göre elbet çeşitli boyut ve şekillerde çanta kullanmak kombininizin doğru gözükmesini sağlayacaktır. Az ve öz eşyanın popüler olduğu, ‘minimalizm’ akımının hakim sürdüğü şu dönemlerde ise mini boy çantalar oldukça yaygın ve gerçekten kullanışlı. Sizce de eski ve gereksiz büyük çantalarınızın yerini minimal çantalara bırakmanın zamanı gelmedi mi?

Bonus: Çanta Aksesuarlarıyla Kombininize Heyecan Katın!

Kendi çantalarından vazgeçemeyenler veya sade mini çantalarını süslemek isteyenler çanta aksesuarlarını kullanabilirler! Genelde çeşit çeşit örgü ve rengin hakim olduğu bu çanta askıları da görüntünüzün birer tamamlayıcısı olabilir. Özellikle daha sade kıyafet kombinlerinize hareket katacağına şüphe yok. Kendinize seçebileceğiniz bu askılar aynı zamanda birer çok şık hediye de olabilir. Hem orijinal hem eğlenceli çanta askılarından şimdi siz de bir tane seçebilirsiniz!

 

Soru: Mini çantaları nasıl etkili bir şekilde kombinleyebiliriz?

Cevap: Mini çantaları kombinlerken, renkli kombinlere tek renk bel çantası ekleyin, konforlu kombinler için el cüzdanı kullanın, sade yazlık kombinlerle el çantasını tercih edin, beyaz kombinlere renkli çantalar ekleyin ve plaj çantalarınızı el çantalarıyla uyumlu kullanarak şıklığınızı tamamlayın. Bu ipuçları, minimalizm akımına uygun şık ve pratik kombinler yaratmanıza yardımcı olacak.

 

Çanta sevenlerdenseniz bu içeriğimizi de seveceğinize eminiz: KADINLARIN VAZGEÇİLMEZİ: ZARİF EL ÇANTALARI

En Çok Tercih Edilen Ürünler