Aksesuar Trendleri ve Kombinleme Kılavuzu

Aksesuarlar, kombinlerin vazgeçilmez tamamlayıcılarıdır; kişisel tarzı ön plana çıkarır.

Aksesuarlar, kişisel tarzı tamamlayıp zenginleştiren unsurlardır. Elektronik cihazlardan, plaj aksesuarlarına kadar geniş bir yelpazede, herkesin tarzını yansıtacak birçok seçenek bulunmaktadır. Happy Nes, el yapımı ürünlerle benzersiz ve şık aksesuarlar sunarak, kombinlerinize doğal ve bohem bir hava katıyor. Bu yazıda, modern ve zamansız aksesuarların nasıl kombinleneceği üzerine öneriler yer almakta.

Görünüşünüzün ve tavrınızın bir yansıması olan aksesuarlar kombinlerinizin neredeyse en önemli parçalardır. Tarzınıza boyut veren, büyük küçük, sade süslü fark etmeksizin kombininizi bir üst seviyeye taşıyan aksesuarlar artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası!

Modanın belki de en yaratıcı ve en hızlı gelişen kategorisi olan aksesuarlar gün geçtikçe çeşitleniyor. Kimileri zamansız ve klasik aksesuarlardan vazgeçemezken kimileri ise en trend aksesuarları takip edip kullanmayı tercih ediyor. Kolye, küpe gibi klasikleşen aksesuarlara ek olarak artık ayakkabı ve çanta seçimimizde bile karakterimizi yansıtacak modeller seçmeye başladık. 

Daha yenilikçi olmak gerekirse de sürekli kullandığımız eşyaları birer aksesuarımız yapmamak için hiçbir sebep olmadığını gördük.

Happy Nes olarak da size el yapımı ürünlerin doğal tadını yaşatırken aynı zamanda hayatınızı kolaylaştıran her ürünün birer aksesuar olabileceğine inandık. Takılardan çantalara, terliklerden elektronik cihazlara çeşitli şeyleri süsleyerek kombinlerinize dahil etmenin en trend ve bohem yolunu Happy Nes el yapımı ürünleriyle deneyebilirsiniz. Özenle seçilmiş renk paletleri ve modelleri, kombinlerinizi tamamlamak ve tarzınıza boyut kazandırmak amacı ile dilediğiniz bir aksesuara şimdi sahip olabilirsiniz.

Şimdi ise özellikle son moda aksesuarlar ve zamansız bazı aksesuarlardan ve de onları nasıl kombinleyebileceğinizden bahsedeceğiz.

 1.Elektronik Cihazlarınızın da Stil Sahibi Olmasına İzin Verin

    1.a.Kulaklıklarınız Hayat Bulsun

     1.b.Şarj Kablolarınız Renklensin

2.Telefonlarınızı Taşımanın En Tarz Yolunu Keşfedin

     2.a.Telefon Kılıfınızı Özenle Seçin

     2.b.Telefon Askısı ile Şık ve Rahat Olun

3.Gözlük Askılarınızla Zaman Yolculuğuna Çıkın

4.Plajda da Şıklığı Yakalayın

    4.a.Plaj Çantanıza İyi Bakın

     4.b.Şapka, Terlik ve Takılarınızla Işıldayın

5.Saç Aksesuarlarıyla Fark Yaratın

6.Sıradan Takılardan Vazgeçmeyin

7.Aksesuarları Nasıl Kombinlemelisiniz?

 

    Elektronik Cihazlarınızın da Stil Sahibi Olmasına İzin Verin

    Yanınızdan ayırmadığınız hatta elinizden düşürmediğiniz bir elektronik cihaz düşünün: Tabii ki telefonunuz! Artık her ihtiyacımızı görebildiğimiz bu cihazlar aynı zamanda eğlence ihtiyacımızı da gideriyor. Telefonlarımızda oyun oynamanın ve sohbet etmenin etmenin yanı sıra şarkı da dinliyoruz. Kulaklık seçimlerimiz bazen kablolu bazen kablosuz bazen de kulaküstü kulaklıklardan yana oluyor. Kulaklıklarımız da artık her günümüzün vazgeçilmezi olmakla birlikte en çok da yolda işe/okula giderken, yürüyüş yaparken, ofiste veya ders çalışırken müzik, hayatımızın ritmine eşlik eden en iyi yoldaş oldu.

    Kulaklıklarınız Hayat Bulsun

    Peki ya kulağınızdan düşürmediğimiz bu cihazı tarzınızın bir parçası haline getirmeye ne dersiniz? Kulaklıklarınızın kablolularına beğendiğiniz renklerle çeşitli örgü desenleri işlemek çok da iyi bir fikir olabilir. Üstelik bu kaplamalar kulaklık kablolarınızın eskimesini de engelleyecektir. Çantanızı içinde kirlenmesini veya aşınmasını engellemede de bire bir.

    Kulakiçi kulaklıkların yanı sıra kulaküstü kulaklıkları süslemek ve aksesuarınız haline getirmek de bir o kadar kulağa mantıklı geliyor. Halihazırda kafanızda duran bu kulaklıkları sanki bir saç bandıymışçasına işlemelerle kaplamak tarzınızı yansıtmanın bambaşka bir yolu olmaya aday!

    Şarj Kablolarınız Renklensin

    Şarj kablolarınız artık girdiğiniz her mekanda çantanızdan çıkardığınız ve prizde hazır beklettiğiniz bir cihaz oldu. Peki ya oldukça sade ve genelde beyaz renkli olan bu kablolarınızı süslemenin ve sizin karakterinizi yansıtmasının ne kadar hoş olabileceğini düşündünüz mü? Kablo tutucu veya kablo koruyucu olarak karşınıza çıkan özellikle bu sene oldukça moda olan bu aksesuarları çeşit çeşit modellerde herkeste görür olduk. Çeşitli hayvanlar, meyveler  ve çiçeklerin kullanıldığı bu koruyucularla sizi temsil ettiğini düşündüğünüz bir kablo tutucu ile elektronik cihazlarınızı da renklendirmek ve aksesuarınız gibi kullanmak artık mümkün! 

    Bu eğlenceli kablo ucu tutucuları aynı zamanda oldukça kullanışlı. Kaç defa kablo uçlarına yanlışlıkla bastınız? Ya da kaç defa şarj kablonuz başkasınınkiyle karıştı? Hayatımızı kolaylaştıran böyle minik dokunuşlar aynı zamanda tarzınızı da yansıtabilir. Bir kablo tutucu ile tanışmanın ve kablonuzu korurken sevdiğiniz bir karakteri kullanmanın tam zamanı!

    Telefonlarınızı Taşımanın En Tarz Yolunu Keşfedin

    Telefonlarımızın hayatımızın bir parçası olduğundan bahsettik, o halde bizimle mümkün olduğunca uzun süre kalmasını istediğimiz telefonlarımızı korumak öncelikli isteğimiz. Telefon kılıfı kullanmaya alışmak ile birlikte telefon kılıfı her zaman en iyi koruyucu olmayabiliyor. Her model telefon için yüzlerce model telefon kılıfı ile karşılaşıyoruz. Sade modellerden süslü modellere, tek renklilerden taşlı veya desenlilere… 

    Son birkaç senedir popüler olan bir diğer telefon aksesuarı ise telefon askısı! Telefon kılıfına geçirerek boynunuza veya omzunuza astığınız bu askılar telefonunuzu emin ellerde tutmanızı sağlarken aynı telefon kılıfları gibi benzersiz modelleriyle üstünüzde şık durmasını sağlıyor.

    Telefon Kılıfınızı Özenle Seçin

    Telefon kılıfları düz yapısı itibariyle üzerinde istenilen baskı, desen ve renkleri tutmaya olanak sağlıyor. Dolayısıyla elinizden düşürmediğiniz bu cihazı bir aksesuarınız yapmak ve tavrınızı yansıtmak oldukça kolay! Bazen favori bir film karakterinizi yansıtabilirken bazen de sade veya bohem tarzınızı yansıtmak mümkün. Telefon kılıfı seçerken kesinlikle titiz davranmanızı öneriyoruz çünkü telefonlarınızın sürekli görünürde olduğunu hatırlatmak isteriz. Aynı zamanda telefonunuz yanlışlıkla düştüğünde onu bir dereceye kadar koruyabileceği de önemli bir gerçek.

    Bugünlerde ise telefon askısı oldukça moda iken telefon kılıfını herhangi bir askıya uyumlu yapıda ve modelde seçmek de tarzınızı tamamlamada ve iyi bir görüntü oluşturmada oldukça ideal.

    Telefon Askısı ile Şık ve Rahat Olun

    Çeşitli boylarda değişik şekilde kullanılabilen telefon askısı, telefonunuzun güvenliği için tam bir kalkan görevi görüyor. Telefon askısının özelliklerini saymak gerekirse,

    1. Çanta gibi boynunuza veya omzunuza şık bir şekilde asabilirsiniz,
    2. Yanlışlıkla telefonunuzun üzerine oturmazsınız,
    3. Elinizden kayıp düşürme derdiniz olmaz,
    4. Sürekli elinizin altında olur,
    5. Asla kaybetmezsiniz,
    6. Ellerinize özgürlük kazandırırsınız,
    7. Çanta taşımanıza gerek kalmaz,
    8. Telefon askınıza başka uyumlu cüzdan vb. asabilirsiniz,
    9. Modaya ayak uydurursunuz. 

    Happy Nes olarak da telefon askısı üretip hayatınızı kolaylaştırırken tarzınıza bohem ve doğal bir hava katıyoruz. Boyunuza göre ayarlatabileceğiniz ve benzersiz renk paletlerinin seçildiği telefon askılarına siz de hayatınızda yer verin. Ne de olsa hem kullanışlı hem de şık bir aksesuar takmak her kadının hakkı!

    Gözlük Askılarınızla Zaman Yolculuğuna Çıkın

    Ninelerimizden hatırladığımız minik soluk renklerde taşlardan oluşan gözlük askılarını muhtemelen sandıklara kaldırdık. Şimdi o sandıkları açalım ve vintage modasının getirdiği güzelliklere bakalım.

    Eski yaşlılarımız gözlük askısını gözlüğünü kaybetmemek amacıyla boynuna asmayı tercih diyordu. Böylece evde veya dışarıda gözlüğünü nereye koyduğunu hatırlamak zorunda kalmıyordu. Bugün de gencinden yaşlısına fark etmeksiznin gözlük askısı kullanmanın yaşı kalmadı! Eşyaları nereye koyduğunu hatırlamamak yaşlıların olduğu kadar herkesin bir sorunu, dolayısıyla özellikle okuma gözlüğünü seçerkenki özeninizi gözlük askısı seçerken de gösterebilir ve gözlüğünüzü daha şık bir hale getirebilirsiniz.

    Kimi zaman gözlük modeliniz de oldukça havalı olabilir, bu durumda gözlük askısı kullanmak istemeyebilirsiniz. Zaten her kombininizle kullanmak çok uyumlu olmayacaktır. Ya çeşitli askılarınız olacak ve aralarından uygununu seçeceksiniz ya da bazı kombinlerinizde gözlük askısına yer vermeyeceksiniz. Ne de olsa şık olmak demek bütün aksesuarları aynı anda kullanmak anlamına gelmez!

    Hem vintage görüntü yakalayabileceğiniz hem de modern kombinlerle modern havayı kırabileceğiniz gözlük askıları mükemmel birer aksesuar olmaya aday!

    Plajda da Şıklığı Yakalayın

    Şıklık her zaman her yerde var olması gereken bir olgudur. Gerçekten bir giyim tarzınız varsa bunu her ortamda belli edebilirsiniz, bazen seçtiğiniz parçalarla bazen ise aksesuarlarınızla.

    Yaz mevsimi rahat, renkli ve hafif parçaların mevsimidir. Üzerimizdeki ağırlığın azaldığı bu dönem güneşten sağlıklı bir şekilde yararlanırken plajın keyfini çıkarmak veya dışarıda gezmek hepimizin hayali.

    Yaz kombinlerinizde ve özellikle plajda da tarzınızı yansıtmak mümkün! Plajda olmazsa olmazlarınız mayonuz, terlikleriniz, şapkanız, güneş kreminiz, atıştırmalığınız, plaj havlunuz ve bunların hepsini alabilecek konforlu bir çantanız. Özellikle mayonuzu tamamlayabileceğiniz pareo, şapka ve terlik seçiminiz sizi yansıtacak olan önemli parçalardır.

    Plaj Çantanıza İyi Bakın

    Konu şıklık olunca plajda mayonuzdan sonra tarzınızı en çok gösterebileceğiniz aksesuar plaj çantanızdır çünkü üzerinizdeki en büyük parça odur. Bunun yanında kabul edin ki plaj çantanız muhtemelen en kirli ve en özensiz kullandığınız çantanız. Güneş kremi bulaşmış ya da deniz suyundan, kumdan dolayı bozunmuş olabilir. Böyle şeylere dayanıklı bir çanta seçmenizi öneriyoruz, hem plajda sizinle kalabilecek hem de modeli sizi yansıtan bir çanta seçmelisiniz.

    File dokulu plaj çantaları bu konuda bilinen en iyisi! Yapısı sayesinde çabuk kurur ve deniz tuzunun aşındırmasına maruz kalmaz, böylece hep yeni gibi durur. Ayrıca örme file çantalar delikleri sayesinde kum tutmaz ve içindeki eşyalar da kirlenmez.

    Bu özelliklerde bir plaj çantası bulduğunuzda sıra modelini seçmeye geliyor. Enerjinizi yansıtacak bir renkte çanta ile plajlarda da şık olmayı başarabilirsiniz!

    Şapka, Terlik ve Takılarınızla Işıldayın

    Mayo ve çantanız tamamsa sıra daha küçük kimisi gerekli kimisi tercihe bağlı aksesuarlara geldi. Hasır şapka güneşten korunmak için olmazsa olmazınız, üstelik hasırın etkisini küçümsemeyin. Bu kadar yaygın olan bir şapka ile nasıl benzersiz görünebilirim demeyin. Bazı parçalar vardır ki zamansızdır ve her daim şık görünmenize yardımcı olur. Hasır şapka tam da böyle bir aday! Plajın renkleriyle uyumlu olan bu şapkadan dolabınızda bir tane mutlaka bulunmalı.

    ‘Şıpıdık’ terlikleriniz ise yine özenle seçilmeye değer. İster parmak arası ister normal olsun sizin renklerinizde ve tarzınızda olması plajda şık görünmek için olmazsa olmaz. Bizim önerimize gelirsek tabanı düz renk olup üst bantlarının örgü şeklinde olması veya düz desende rengarenk olması en ideali. Çünkü çok karışık desenler terliğinizin fark edilmesini engelleyebilir. Fakat doğru ve yeteri kadar desenlerde tercih edeceğiniz plaj terlikleri şık bir aksesuar olmaya aday!

    Plajda da takısız duramayanlardansanız halhal tavsiye edebileceğimiz en şık aksesuar. Yaz mevsiminin vazgeçilmezi olan halhallar taşlı veya ipli bir sürü seçeneğiyle ayak bilekliklerinizi çok zarif gösterecek. Plajda terliklerinizin ayak bileklerinize geniş bir alan tanıdığını da düşünürsek halhallar plaj kombinlerinizi güçlendirecek bir aksesuar.

    Saç Aksesuarlarıyla Fark Yaratın

    Saçınız en büyük aksesuarınızdır! Tamamen sizi yansıtan ve dilediğiniz şekli verebildiğiniz hatta canınız isterse boyayabildiğiniz saçınızı görünüşünüzün yıldızı yapın. Ne de olsa insanlarla iletişim kurarken gözümüze çarpan ilk yerlerden biri saçlardır. Saç bandı veya saç ipi kullanmak ise apayrı bir boyut kazandırır. Özellikle yazları oldukça yaygın olan bu saç aksesuarları gerçekten de hem kullanışlı hem de stilinizin önemli bir tamamlayıcısı olmaya aday!

    Saç bantları çeşitli esneklikte ve modellerde olmakla birlikte kombinlerinize göre seçim yapmak elzem. Örneğin salaş bir mekana gidiyorsunuz ve salaş/etnik bir kombin yaptınız. Örgülü veya çizgili toprak tonlarında bir saç bandı saçlarınıza hacim katacaktır.

    Benzer şekilde saç ipleri de bohem bir görüntü yakalamak isteyenlerin vazgeçilmezi olmalı. İstediğiniz renkleri seçmekte özgürsünüz fakat açık renk saça koyu ipler, koyu renk saça ise açık ipler seçmek daha çarpıcı olacaktır.

    Sıradan Takılardan Vazgeçmeyin

    Doğduğumuzdan beri gördüğümüz neredeyse herkeste olan ve değişmeyen kolye, bilezik ve küpe üçlüsü ise klasik aksesuarlardır. Bazen takım olarak takarız bunları bazen ise ayrı ayrı. Yüzük de unutulmaması gereken bir aksesuardır. Bazen altın veya gümüş olarak takıyoruz bu aksesuarları bazen de imitasyonlarını. İmitasyonlarının daha çok model sunduğu ir gerçek olmakla birlikte kombinlerinizi doğru tamamlamanızda daha yardımcı olabilirler; hem de daha hesaplıdırlar. Gerçek takıların ise kaliteli duruşunu göz ardı etmemek gerekir, ışıltılı, taşlı küpeler ve bilezikler özellikle çok zarif duruyor.

    Bu takıları minimal oldukları sürece her zaman kombinleyebileceğinizin farkında olun çünkü gözümüzün en çok alıştığı takılar bunlardır. Haliyle aksesuarda abartmış olmazsınız.

    Bir klasik olan kol saatlerini de bu yazıya eklememek olmaz. Hiçbir zaman modası geçmeyecek olan kol saatlerine hayatınızda yer verin. Modern görünümlü saatlerin yanı sıra anneannelerimizin sandığından kalan eski saatleri kullanmak çok havalı ve şık bir tercih olacaktır. Saatinizin çalışmasına bile gerek yok! Ne de olsa kolu çok şık gösteren trend bir aksesuar.

     

    Aksesuarları Nasıl Kombinlemelisiniz?

    Aksesuarlar kombinleri tamamlamada oldukça önemli olmasının yanı sıra onları doğru kullanmanın daha önemli olduğunun altını çizmek gerekir. Günümüzde elektronik cihazları bile süsleyip aksesuarımız haline getiriyoruz, dolayısıyla tren olmanın yanında konforlu olmanın da önemi artıyor. Aksesuarları kombinlerken şunlara dikkat etmelisiniz:

    1. Kombinin tavrına uyumlu olması,
    2. Kombinle renk uyumu olması,
    3. Mevsime dikkat etmek,
    4. Modayı takip etmek,
    5. İşlevselliğine bakmak,
    6. Sizi yansıtması,
    7. Dayanıklı ve uzun ömürlü olması

    Aşağıda ise bazı kombin önerileri ve hangi aksesuarları kullanabileceğiniz verilmiştir.

    Sade ofis kombinleri
    ofis şıklığı
    charm bileklik
    Charm bileklikler, inci küpe
    ve kolyeler
    Etnik kombinler
    etnik kombin
     etnik tüy küpe
    El yapımı bohem takılar,
    büyük yüzükler ve tüy küpe
    Yürüyüş kombinleri
    spor şıklık
    telefon askısı
    Telefon askısı, işlevsel ve
    şık, ip halhal
    Jean kombinler
    jean kombinleri
    kulaküstü el yapımı kulaklık
    Her türlü takıya ek olarak
    kulaklık aksesuarı veya saç
    bandı
    Uzun elbiseler
    uzun elbise kombini
    gözlük askısı
    Etnik gözlük askısı ve uzun
    etnik kolyeler
    Tek renk kombinler
    tek renk kombin
    bohem el yapımı bileklikler
    Zevkinize göre taş veya
    bohem, örgü takılar
    Plaj kombinleri
    plaj şıklığı
    plaj aksesuarları
    Renkli terlikler, uzun zincir
    kolyeler ve hasır şapka

     

    Siz de aksesuarlarınızı kombinlerinizin yıldızı yapabilir ve en trend aksesuarlarla tarzınızı yansıtabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sevdiğiniz aksesuarları dolabınıza eklemek, kombinlerinizle hangilerinin uyumlu olduğuna karar vermek. Aman diyelim ki aksesuardan kendinizi boğmayın, her şey kararında güzeldir; kendi doğal güzelliğiniz en büyük aksesuarınızdır.

    Soru: Kombinlerimi nasıl bir üst seviyeye taşıyabilirim?

    Cevap: Kombinlerinizi bir üst seviyeye taşımak için Happy Nes'in sunduğu el yapımı, benzersiz ve şık aksesuarları tercih edebilirsiniz. Her tarza uygun çeşitli aksesuarlar, kişisel tarzınızı yansıtırken kombinlerinize doğal ve bohem bir dokunuş katmanızı sağlar.

     

    Aksesuarla ilgili diğer içeriklerimizden biri olan Tak Takıştır: Aksesuarlar Nasıl Kombinlenir? blogunu da okuya bilirsiniz.

    En Çok Tercih Edilen Ürünler